Kinder- en jongerencoaching

Gaat het niet zoals uw kind het graag zou willen, is uw kind verdrietig, bang, boos of zit het niet lekker in zijn/haar vel? Vindt uw kind het lastig om zijn/haar plek te vinden in zijn/haar omgeving of gaat het minder goed op school? Maakt uw kind zich ergens zorgen over of zijn er andere obstakels waar hij/zij tegen aanloopt?

Door kinderen en jongeren te laten inzien waar hun kwaliteiten en talenten liggen worden ze weer in hun kracht gezet. Tijdens de coaching gaan we samen op zoek hoe ze deze kwaliteiten en talenten kunnen inzetten om zich verder te ontwikkelen. Er wordt ruimte gecreëerd om op positieve wijze te werken aan hun mogelijkheden. Ook kunnen ze ervaren dat iedereen uniek is en dat iedereen er mag zijn zoals hij/zij is. Eigen grenzen worden ontdekt en ook hoe deze kenbaar gemaakt kunnen worden. Er zal ervaren worden hoe hij/zij zich kan bewegen tussen eigen grenzen en die van de ander. Het kind zal hierdoor meer bewust worden van eigen handelen. Door op deze wijze te coachen gaan kinderen ervaren dat ze zelf tot oplossingen kunnen komen en ze een levensles hebben ervaren.

Naar inzicht en behoefte volgt een aantal sessies van een uur (6-8 sessies), waarin uw kind wordt begeleid om te werken aan de zorgvraag. Afgestemd op de behoefte van uw kind worden er allerlei gespreks-, spel- en creatieve vormen ingezet om tot het uiteindelijk gestelde doel van het kind te komen.

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

Judith Dibbet
De Paarse Giraf