Over Veeneik

Ontstaan Veeneik

Veeneik is gevestigd aan de Veenslagen 41 en staat in wat voorheen Hooglanderveen was. De eik is een krachtige boom die zich stevig wortelt. Zo ontstaat de naam Veeneik.</p> <p>Een eikenboom krijg je niet zomaar omver. Het hout van een eik is keihard en daarmee heel waardevol. Dat is de analogie voor Veeneik – centrum voor kind en kracht.

Van idee naar plan

Mireille heeft, na verschillende banen in het bedrijfsleven, ruim 10 jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Ze merkte dat er steeds minder ruimte was voor passende oplossingen voor de verschillende kinderen in haar klassen. En dat knaagt. In 2014 gaat ze trainingen volgen en start ze haar eigen remedial teaching praktijk in Vathorst, Dat geeft haar vanaf dag 1 extreem veel voldoening. Tegelijkertijd ziet ze ook dat ze niet alle kinderen kan helpen. Dat moet anders en vooral beter!

Het proces

Maart 2017 is het plan ontstaan. Er moest een centrum komen, waar kinderen en jongeren terecht kunnen als ze vastlopen. Midden in de wijk en op fietsafstand, waardoor kinderen en jongeren er makkelijk heen kunnen. Met een zo breed mogelijk aanbod dat aansluit bij kinderen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Een plek waar het prettig toeven is en waar ieder kind alle ruimte krijgt om te groeien. De eerst stap naar de Veeneik is gemaakt!

Veeneik is een feit!

Mei 2018 heeft Veeneik zijn deuren geopend. Het gebouw is prachtig geworden en staat op een hele bijzondere, rustige plek in een groene omgeving. Het is een plek waar ieder kind kan groeien en in zijn kracht kan komen. Het aanbod is heel breed. Van kindercoaches met hun eigen specialisme, tot specialisten op het vlak van dyslexie, hoogbegaafdheid , pesten en faalangst. Op deze manier kan er aan ieder kind hulp geboden worden, op verschillende terreinen. Alle kennis onder 1 dak!

De ambitie

Veeneik heeft de ambitie om komende jaren nog meer specialisten aan zich binden die kinderen ondersteunen bij het aangaan van de uitdagingen waar zij tegenaan lopen. De mogelijkheid bieden om ieder kind in z’n eigen kracht zetten, is het doel. Soms is daar een beetje hulp bij nodig. Dat is wat Veeneik wil bieden. Centrum voor kind en kracht!

Maak kennis met onze specialisten.

Laat uw kind groeien.